De Huidtherapie by Amanda draait allemaal om jou en jouw huid. We begrijpen dat lymfoedeem uitdagend kan zijn, daarom bieden we een breed scala aan effectieve behandelingen specifiek gericht op het verminderen en beheersen van lymfoedeem.

Onze visie is eenvoudig maar krachtig: we streven ernaar dat jij je gelukkig en zelfverzekerd voelt. Daarom bieden we eerlijk en op maat gemaakt advies dat jou helpt duurzame resultaten te behalen. Wij geloven dat een persoonlijk behandelplan essentieel is voor succesvolle huidverbetering. Daarom beginnen we altijd met een grondige huidscan, waarbij we jouw huidconditie en specifieke behoeften in kaart brengen. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk Huid.plan op dat perfect aansluit bij jouw leefstijl en wensen.

Bij Huidtherapie by Amanda begrijpen we dat het leven druk kan zijn en dat jij veel ballen hoog moet houden. Daarom zorgen we ervoor dat ons behandelplan naadloos in jouw dagelijks leven past. Onze aanpak is praktisch en haalbaar, zodat jij je op je gemak voelt en verzekerd bent van de beste zorg voor jouw huid.

En dit is hoe we dat doen:

  1. Reserveer een vrijblijvend intake gesprek of een lymfoedeembehandeling
  2. Ervaar onze lymfoedeem methode
  3. Voel je weer zelfverzekerder in je vel.

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749

“Bij Huid. by Amanda gaat onze missie verder dan alleen behandelingen.”

We streven ernaar dat jij je zelfverzekerd voelt en jouw natuurlijke schoonheid naar voren komt. We geloven dat echte huidverbetering niet alleen vanbuitenaf komt, maar ook van binnenuit. Daarom moedigen we een gezonde leefstijl aan die jouw huid ondersteunt en jou helpt het beste uit jezelf te halen.

Lymfoedeem behandeling

ONZE ERVAREN HUIDTHERAPEUTEN HEBBEN EXPERTISE IN HET BEHANDELEN VAN LYMFOEDEEM.

We combineren geavanceerde technieken, zoals LPG endermologie, compressietherapie, manuele lymfedrainage en TEK (therapeutisch elastische kousen), met hoogwaardige huidverzorgingsproducten om optimale resultaten te bereiken. Onze behandelingen zijn niet alleen gericht op het verminderen van lymfoedeem, maar ook op het bevorderen van de algehele gezondheid en vitaliteit van jouw huid.

LPG endermologie is een geavanceerde behandelmethode die speciale technologie gebruikt om de huid en het onderliggende weefsel te stimuleren. Met behulp van een apparaat met rollers en zuigkracht wordt de huid zacht gemasseerd en gestimuleerd. Deze behandeling kan de doorbloeding verbeteren, vocht afvoeren en de elasticiteit van de huid vergroten. LPG endermologie is een waardevolle aanvulling op andere behandelingen voor lymfoedeem.

Compressietherapie is een essentieel onderdeel van de behandeling van lymfoedeem. Hierbij wordt druk uitgeoefend op het aangedane gebied met behulp van bandages, compressiekleding of compressieverbanden. Deze druk helpt om vocht af te voeren en zwelling te verminderen. Compressietherapie kan helpen om lymfoedeem onder controle te houden en verdere progressie tevoorkomen.

Manuele lymfedrainage is een zachte massagetechniek gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Door specifieke bewegingen en technieken toe te passen, bevordert de huidtherapeut de afvoer van vocht en verbetert de lymfecirculatie. Manuele lymfedrainage helpt opgehoopt vocht te verminderen, het immuunsysteem te versterken en ontstekingen te verminderen. Het is een veilige en effectieve behandeling die vaak gecombineerd wordt met andere therapieën.

TEK (therapeutisch elastische kousen) zijn speciaal ontworpen kousen die druk uitoefenen op de aangedane ledematen. Ze stimuleren de lymfecirculatie en verminderen vochtophoping. TEK wordt vaak voorgeschreven als onderdeel van de langetermijnbehandeling van lymfoedeem. Het dragen van TEK helpt de resultaten van andere behandelingen te behouden en lymfoedeem onder controle te houden.

Minder of geen last van je oedeem

Betere mobiliteit

Verbeterde kwaliteitvan leven

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749

Hoe ontstaat lymfoedeem

Lymfoedeem is een aandoening waarbij vocht zich ophoopt in het lymfestelsel, wat leidt tot zwelling en ongemak. Het is belangrijk om te begrijpen hoe lymfoedeem ontstaat en welke factoren daarbij een rol spelen.

Er zijn twee hoofdoorzaken van lymfoedeem: primair lymfoedeem en secundair lymfoedeem. Primair lymfoedeem ontstaat door aangeboren afwijkingen in het lymfestelsel, zoals onvoldoende ontwikkelde of abnormale lymfevaten en lymfeklieren. Dit kan de normale lymfestroom verstoren en vochtophoping veroorzaken. Secundair lymfoedeem wordt veroorzaakt door andere aandoeningen of externe factoren, zoals chirurgische ingrepen, stralingstherapie en infecties.

Verschillende risicofactoren kunnen bijdragen aan lymfoedeem. Genetische aanleg speelt een rol, net als overgewicht, traumatische verwondingen, inactiviteit, hormonale veranderingen en chronische veneuze insufficiëntie. Het is belangrijk om bewust te zijn van deze factoren enpreventieve maatregelen te nemen.

Om lymfoedeem te voorkomen, is het cruciaal om een gezond gewicht te behouden, voorzichtig te zijn bij verwondingen, regelmatig te bewegen en lichaamsbeweging te integreren, hormonale balans te handhaven en indien nodig medische hulp te zoeken. Raadpleeg altijd een zorgverlenervoor een nauwkeurige diagnose en passend beheer van lymfoedeem. Neem actie om lymfoedeem te voorkomen en bevorder een gezonde levensstijl.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de behandeling van lymfoedeem individueel kan variëren.

Als huidtherapeut stellen wij een behandelplan op dat specifiek is afgestemd op jouw situatie. Dit kan een combinatie zijn van de genoemde behandelingen of andere therapieën die geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften.

Bij Huidtherapie by Amanda streven we ernaar jou de best mogelijke zorg te bieden voor jouw lymfoedeem. Ons ervaren team staat voor je klaar om je te begeleiden en ondersteunen tijdens het behandelproces. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze behandelingen jou kunnen helpen bij het verminderen van lymfoedeem en het bereiken van een gezonde en stralende huid.

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749