Heb je genoeg van die jeukende, rode plekken die elke dag lijken te blijven hangen?

Bij Huid. by Amanda begrijpen we dat eczeem meer is dan alleen een huidprobleem. Het is een dagelijkse strijd, zowel fysiek als emotioneel.

Die rode, jeukende huid kan behoorlijk lastig zijn. Maar hier bij Huid. by Amanda willen we je laten weten dat er een lichtpuntje is, een weg naar verlichting en comfort.

Onze aanpak gaat verder dan alleen de symptomen. We begrijpen de wens om je weer zeker te voelen en bieden een holistische benadering van eczeembehandeling, met professionele behandelingen en innovatieve therapieën die niet alleen je huid kalmeren, maar ook je algehele welzijn bevorderen.

Ben je klaar voor een nieuwe benadering? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek en ontdek hoe we samen verlichting kunnen brengen voor je huid. Het is tijd om je weer goed te voelen in je eigen vel.

Zo gaan we van start:

 1. Reserveer een vrijblijvend intake gesprek of een Meet & Treat
 2. Ervaar onze eczeem methode
 3. Voel je weer zelfverzekerder en blij met je huid.

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749

“Ontdek Verlichting: Onze Aanpak voor Eczeem Verlichting”

Eczeem is een onplezierige huidaandoening. Door een verstoorde huidbarrière is de huid droger en meer vatbaar voor omgevingsfactoren. Soms gepaard met jeuk. Er zijn twee verschillende soorten eczeem: constitutioneel- (of atopisch) of contactenzeem. Constitutioneel eczeem ontstaat vaak al op jongere leeftijd vanuit een contactallergie ontstaan als overgevoeligheidsreactie van de huid op een bepaalde stof. Ongeveer 10-20% van de kinderen en 2-5% van de volwassen heeft een vorm van eczeem. Door de huidbarrière beter in balans de brengen en de huidconditie te verbeteren kunnen wij samen met jou eczeem verminderen of dragelijker maken.

ECZEEM

BIJ ECZEEM IS HET BELANGRIJK OM TE WETEN WAT DE OORZAAK ZOU KUNNEN ZIJN; STRESS, OMGEVING, LEEFSTIJL…

Bij Huid. hebben we verschillende producten en behandelmogelijkheden om ervoor te zorgen dat jij minder last hebt van je eczeem. In sommige gevallen kunnen we het eczeem zelfs laten verdwijnen. Dit is wel volledig afhankelijk van welke eczeemvorm je hebt en wat de oorzaak ervan is. Er kunnen meerdere oorzaken zijn zoals effecten van water, zeep, cosmetica, afwas- en schoonmaakmiddelen, klimaat- en omgevingsfactoren, wol, huidbacteriën, ziekte, stress en spanning. Doordat bij eczeem de huidbarrière verstoord is en de huid daardoor minder vocht kan vasthouden, droogt de huid sneller uit. Een huidbarrière die niet in balans is, is veel ontvankelijker voor pathogenen (zieketekiemen) of andere schadelijke invloeden van buitenaf.

Huid.Resulaat

Het beste behandelplan voor jouw eczeem

Verbeteren van de huidconditie

Een huid die in balans is en minder last heeft van triggers

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749

Ontstaan van Eczeem

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die zich kenmerkt door ontsteking, roodheid en jeuk. Er zijn verschillende soorten eczeem, maar twee veelvoorkomende vormen zijn constitutioneel eczeem (atopisch eczeem) en contacteczeem.

 1. Constitutioneel eczeem (atopisch eczeem):
  • Kenmerken: Dit type eczeem heeft vaak een genetische component en komt vaak voor bij mensen met een familiegeschiedenis van allergieën of astma. Het begint vaak op jonge leeftijd en wordt gekenmerkt door een rode, jeukende huid, vaak op de knieën, ellebogen, gezicht en hals.
  • Oorzaken: Allergenen, stress, klimaatverandering en bepaalde voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan het ontstaan van atopisch eczeem.
  • Behandeling: Regelmatige hydratatie, het vermijden van bekende allergenen, gebruik van milde zeep en voorgeschreven medicatie zoals corticosteroïden.
 2. Contacteczeem:
  • Kenmerken: Dit type eczeem wordt veroorzaakt door direct contact met irriterende stoffen of allergenen. Het kan acuut zijn (bij direct contact) of chronisch (bij herhaaldelijk contact).
  • Oorzaken: Allergische reacties op cosmetica, zeep, metalen, latex of blootstelling aan irriterende stoffen zoals schoonmaakmiddelen.
  • Behandeling: Vermijden van de irriterende stof, gebruik van milde zeep, en in sommige gevallen kan een huidtherapeut helpen met specifieke behandelingen.

Wat je kunt doen bij eczeem:

Bij Huid. by Amanda streven we ernaar om de best mogelijke zorg te bieden voor de gevoelige huid met eczeem. Onze professionele behandelingen zijn gericht op het kalmeren en verbeteren van de eczeemhuid, met een specifieke focus op het creëren van een gezond microbioom met behulp van postbiotica. Hier zijn enkele benaderingen die we aanbieden:

LPG Endermologie:

 • Doel: Door de huid en het onderliggende weefsel te stimuleren, verbeteren we de circulatie en verminderen we ontstekingen.
 • Voordelen: Verhoogt de elasticiteit van de huid, bevordert celregeneratie en verlicht symptomen van eczeem.

Postbiotica voor een gezond microbioom:
Bij Huid. by Amanda begrijpen we het belang van een gezond microbioom, de diverse gemeenschappen van micro-organismen die op en in het menselijk lichaam leven.

 • Rol van Postbiotica: We integreren postbiotica in onze behandelingen, de afbraakproducten van probiotica, om het evenwicht van het microbioom te bevorderen en ontstekingen te verminderen.
 • Voordelen voor Eczeem: Door deze holistische benadering kunnen we bijdragen aan het verminderen van eczeemklachten en het versterken van de huidbarrière.

Bij Huid. by Amanda geloven we in een gepersonaliseerde aanpak, waarbij we samenwerken met onze cliënten en dermatologen om een behandelplan te ontwikkelen dat past bij hun unieke behoeften en doelen. Ons doel is niet alleen om de symptomen van eczeem te behandelen, maar ook om de algehele gezondheid en veerkracht van de huid te bevorderen.

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749