Wil je je huid echt gaan verbeteren, dan zijn wij voorstander van regelmatig peelinggebruik voor een gezonde huid. Een peeling is een intensieve behandeling die ontwikkeld is om de bovenlaag van de epidermis te exfoliëren en te verwijderen. Hierdoor ontstaat er een nieuwe huid en daarmee huidverbetering. Deze nieuwe huid dient zorgvuldig verzorgd te worden. Er zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te behalen.

Er zijn verschillende soorten peelings voor thuisgebruik en voor professioneel gebruik. Wat voor de één een goede peeling is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Iedere peeling is anders qua werking, diepte en resultaat. Bij Huid. gebruiken we enzymatische peelings. Deze peelings kan je een beetje vergelijken met kleine ‘happertjes’ die droge, dode huidcellen verwijderen. Daarnaast zijn er korrelscrubs waarbij het van belang is te kijken naar de samenstelling en de grofheid qua structuur.

Zodra de R in de maand is met minder zon, gaat het peelingseizoen van start. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er van mei tot augustus niet gepeeld wordt. Dat gebeurt zeker wel, alleen op een heel ander niveau met de mildere peelings die alleen de oppervlakkige droge huidcellen weghalen, zodat de huid mooi blijft glanzen en producten goed in de huid kunnen dringen.

Bij Huid. maken we veel gebruik van chemische peelings en resurfacing peelings. We starten nooit met de meest intense peelings. Eerst wordt de huid in conditie gebracht. Hierdoor heb je veel minder downtime (roodheid, zwelling en irritatie) na een peeling. Het resultaat is mooier en houdt langer stand. Een chemische peeling bestaat vaak uit één of meerdere zuren in een bepaalde samenstelling, concentratie en sterkte die het bovenste laagje van onze huid verwijdert, om zo de huid te stimuleren zichzelf te gaan vernieuwen. De huid kan mogelijk gaan vervellen (exfoliatie), waardoor er een nieuw huidlaagje naar boven komt en huidveroudering of andere, complexere huidproblemen worden verminderd. Eventuele huidreacties kunnen voorkomen, afhankelijk van de soort chemische peeling die wordt toegepast en op welke indicaties.

Resurfacings zijn peelings met een nét andere werking. Resurfacings brengen door middel van unieke afleversystemen zuren en actieve ingrediënten naar de dieper gelegen huidlagen, zonder hierbij de opperhuid te beschadigen. Dit zorgt voor minimale irritatie en downtime, met een maximaal resultaat.

Maak je bij Huid. een reservering voor een consult ‘behandeling met peeling’, dan ontvang je van ons naast de medische anamnese het informatie- en nazorgformulier. Het is verstandig deze informatie goed door te lezen, zodat we tijdens het intakegesprek of de Meet & Treat al je vragen kunnen beantwoorden. Behandelingen met een peeling zijn veilige behandelingen mits behandelaar en cliënt zich aan simpele regels houden. Duidelijke communicatie van beide kanten is een vereiste voor een optimaal resultaat.

Hierna leggen we uit waar je rekening mee moet houden als je een peelingbehandeling ondergaat. Uiteraard is er een groot verschil tussen een milde peeling en een intensieve peeling. Voor aanvang van de behandeling overleggen wij altijd met jou wat je plannen zijn voor de komende dagen en welke wensen je hebt met betrekking tot je huid. We starten in elk geval altijd eerst met een milde peeling. Deze informatie vind je ook terug in het informatie- en nazorgformulier.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Voor aanvang van de behandeling dien je rekening te houden met:

 • Je hebt 48 uur van tevoren geen last gehad van zonnebrand of erytheemvorming.
 • Gedurende 14 dagen voor de peelingbehandeling heb je geen andere chemische peeling gehad.
 • Ook na de behandeling is er geen enkele andere vorm van behandeling mogelijk tot 14 dagen na de peelingbehandeling, ongeacht door wie of waar dan ook.
 • Er zullen foto’s gemaakt worden van hoe de huid er op dat moment uitziet.

Tijdens en na de behandeling kan je verwachten:

 • De inwerkingstijd wordt bepaald door je huidconditie.
 • Tijdens de behandeling houden we nooit méér dan de maximale inwerkingsduur, zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing van de peeling, aan.
 • Tijdens de behandeling kan enige vorm van branderigheid, tinteling, warmte of een strak gevoel ervaren worden.
 • Afhankelijk van de behandeling kan de huid er rood uitzien en warm aanvoelen. De uren daaropvolgend kan je huid enigszins strak aanvoelen, tot zelfs enkele dagen na de behandeling.
 • Er kan vervelling optreden binnen 48 uur. Iedere huid is uniek dus van tevoren is niet te voorspellen hoe dit vervellingsproces zal verlopen. Erg belangrijk is dat de velletjes niet ‘weggepulkt’ worden.

Er zijn een aantal ‘regels’ die je op dient te volgen ter bescherming en een goede genezing van je huid. Doe je dit niet, dan kunnen er bijvoorbeeld pigmentvlekken, pigmentschade, littekens of verbranding ontstaan. Om te zorgen voor het beste resultaat is het raadzaam het volgende verzorgingsprogramma op te volgen.

Regels ter bescherming en verzorging ná de behandeling:

 • Blootstelling aan zon en zonnebankgebruik gedurende 3 tot 14 dagen na de behandeling, kan risico’s met zich meebrengen. Hierbij moet je denken aan pigmentveranderingen, pigmentverschuivingen en verbranding van je huid.
 • Wij raden onze klanten aan om de geadviseerde dagen uit de zon te blijven. Tijdens deze dagen en de dagen daarna is ons advies om iedere 2-3 uur opnieuw de geadviseerde zonbescherming aan te brengen. Na dagen dat de zon vermeden dient te worden dient minimaal 1 keer per dag de zonbescherming aangebracht te worden.
 • Wanneer er 3 uur na het aanbrengen van de zonbescherming een kans bestaat dat er zon op de huid komt, dient er opnieuw met een SPF gesmeerd te worden. Zie ons ‘Advies voor veilig zonnen’ voor meer informatie.
 • Het vermijden van zon bij een milde peeling geldt voor 3 dagen.
 • Het vermijden van zon bij een licht intense peeling geldt voor 7 dagen.
 • Het vermijden van zon bij een intensieve peeling geldt voor 14 dagen.
 • Draag een hoed en zonnebril om je huid tegen zonlicht te beschermen.
 • Vermijd warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling, gedurende 7 dagen.
 • Vermijd Botulinum Toxin en fillers gedurende 4 weken na een professionele behandeling.
 • Het beste resultaat met de peelingbehandeling behaal je alleen als je de geadviseerde producten op de juiste manier gebruikt.
 • Probeer niet aan de huid te komen of te krabben. Hierdoor verhoog je het risico op irritaties en/of ontstekingen.
 • Wacht na een professionele behandeling minstens 3 dagen met ontharen.
 • Voorkom gedurende 24 uur inspanning resulterende in transpiratie, zoals workouts, om irritatie te voorkomen.
 • Ga niet zwemmen binnen 48 uur na de behandeling.
 • Probeer make-up direct na een professionele behandeling te vermijden.
 • Een gezonde levenswijze draagt bij aan het beste resultaat van alle behandelingen uitgevoerd bij Huid..
 • Neem bij eventuele erytheem, roodheid, zwelling of irritatie direct contact op met Huid. by Amanda.

Afspraak maken