Littekens kunnen onzekerheid en ongemak met zich meebrengen. Gelukkig biedt huidtherapie effectieve behandelingen om littekens te verminderen en je huid te verbeteren.

Ontdek de kracht van huidtherapie bij het behandelen van littekens. Leer hoe je vertrouwen kunt krijgen in je huid met de deskundige hulp van een huidtherapeut.

Littekens kunnen je zelfvertrouwen negatief beïnvloeden en je belemmeren om je beste leven te leiden. Maar je hoeft hier niet alleen mee te worstelen. Huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het verminderen van littekens en het transformeren van je huid.

En dit is hoe we dat doen:

  1. Reserveer een vrijblijvend intake gesprek of littekentherapie
  2. Ervaar onze litteken methode
  3. Voel je weer zelfverzekerder in je vel.

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749

“Bij Huid. by Amanda gaat onze missie verder dan alleen behandelingen.”

Ontdek de verschillende behandelingen die huidtherapeuten bieden om littekens te verminderen, zoals LPG endermologie (bindweefselmassage), chemische peelings, microneedling, laserbehandelingen en siliconebehandelingen. Deze behandelingen verbeteren de textuur, stimuleren celvernieuwing, bevorderen het natuurlijke genezingsproces en verminderen roodheid, ontstekingen en littekenweefsel. Met huidtherapie kunje vertrouwen op je huid herwinnen en weer stralen.

Littekentherapie

BIJ LITTEKENBEHANDELING IS HET ERG BELANGRIJK OM TE WETEN OM WAT VOOR SOORT LITTEKEN HET GAAT.

Bij littekenbehandeling is het erg belangrijk om te weten om wat voor soort litteken het gaat. Hypotrofische littekens liggen dieper in de huid. Stimulatie van collageen is hier de oplossing. Hypertrofische littekens daarentegen zijn meer verheven en komen boven het huidoppervlak uit, waardoor we het teveel aan weefsel willen verminderen. En dan zijn er nog een aantal andere soorten. Ieder litteken vraagt om een eigen behandelaanpak met bijbehorende producten. Bij Huid. zetten we onder andere de LPG, littekentaping, peelings en microneedling in voor littekenbehandeling.

Vertrouw op je huid en verminder littekens met behulp van huidtherapie. Laat littekens je dagelijks leven niet langer beïnvloeden. Ontdek de kracht van huidtherapie en transformeer je littekens, terwijl je voluit leeft.

Een litteken ontstaat na een trauma. Dit kan zijn acne, operatie, verbranding of een ander soort beschadiging. Omdat elk litteken anders is, genezen ze ook allemaal anders. De ‘littekenleeftijd’ speelt een belangrijke rol. Een vers litteken is gemakkelijker te behandelen dan één die al enige tijd aanwezig is. Toch behalen we ook bij oudere littekens goede resultaten.

Neem vandaag nog contact op met een ervaren huidtherapeut en ontdek hoe littekentherapie jou kan helpen. Transformeer je littekens, herwin vertrouwen in je huid en straal met een prachtige huid.

Minder of geen last van je litteken

Verbetering in kleur en zichtbaarheid
van het litteken

Voel je zelfverzekerde over je littekens

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749

Soorten littekens en genezingsproces

Littekens zijn een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid na een verwonding. Hoewel littekens een belangrijke rol spelen bij het herstel van weefsel, kunnen ze soms ongemak of zelfbewustzijn veroorzaken. In dit e-book verkennen we stap 1 van littekentherapie, namelijk de basisinformatie over littekens. Laten we duiken in de verschillende soorten littekens en begrijpen hoe ze zich vormen en genezen.

Soorten littekens:

Niet alle littekens zijn hetzelfde. Er zijn verschillende soorten littekens die kunnen variëren in uiterlijk, textuur en symptomen. Hier zijn enkele veelvoorkomende types littekens:

  • Normale littekens: Dit zijn de meest voorkomende littekens. Ze kunnen enigszins van kleur verschillen en plat of verzonken zijn. Normale littekens vervagen meestal na verloop van tijd.
  • Hypertrofische littekens: Deze littekens zijn dikker en groter dan normale littekens. Ze kunnen rood, verheven en jeukend zijn. Hypertrofische littekens blijven meestal binnen de grenzen van de oorspronkelijke wond.
  • Keloïde littekens: Keloïde littekens zijn vergelijkbaar met hypertrofische littekens, maar ze breiden zich vaak verder uit dan de oorspronkelijke wond. Ze kunnen dik, verheven, glanzend en gekleurd zijn.
  • Atrofische littekens: Deze littekens zijn vaak het gevolg van acne, waterpokken of andere huidaandoeningen. Ze resulteren in een verzonken uiterlijk van de huid en kunnen variëren in grootte en vorm.
Hoe littekens zich vormen en genezen:

Het littekenvormingsproces begint zodra de huid is beschadigd. Hier is een beknopt overzicht
van de verschillende fasen van littekenvorming:

  • Ontstekingsfase: Onmiddellijk na de wond treedt een ontstekingsreactie op. Het lichaam stuurt witte bloedcellen naar het getroffen gebied om infectie te voorkomen en de genezing te bevorderen.
  • Proliferatiefase: In deze fase begint het lichaam nieuw weefsel te vormen om de wond te sluiten. Fibroblasten produceren collageen, een eiwit dat de huidstructuur herstelt.
  • Remodelleringsfase: Tijdens deze fase treedt het hermodelleringsproces op, waarbij het gevormde collageen zich opnieuw organiseert. Het litteken begint te vervagen en aan kracht te winnen.

Het is belangrijk op te merken dat littekens in de loop van de tijd kunnen veranderen en vervagen

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749