Bindweefselmassage is een effectieve manier om de huidconditie te verbeteren. Met deze massage haal je alles uit de huid, wat nog aanwezig is. Dat wil zeggen dat de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de huidconditie intensief worden verbeterd. De bindweefselmassage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen, om zo duidelijk zichtbare huidverbetering te bereiken. Deze massage verbetert niet alleen de huid, maar kan ook worden ingezet als een zeer aangename en ontspannen massage!

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gymnastiek voor de huid met bindweefselmassage

Om je uit te leggen waarom de bindweefselmassagebehandeling één van de beste behandelingen is die er bestaat, leren we je een klein lesje over de huid.

De bovenste huidlaag heet de epidermis of opperhuid. De middelste huidlaag heet de dermis of lederhuid. De lederhuid geeft voedingstoffen door aan de opperhuid. Dit is nodig want de opperhuid bevat namelijk geen bloedvaten. In de lederhuid bevinden zich onder andere de fibroblasten die hyaluronzuur, collageen en elastine aanmaken. Deze zorgen voor hydratatie, stevigheid en elasticiteit.

Wanneer je ouder wordt gaan de productie van collageen en elastine achteruit. Hierdoor verliest je huid haar stevigheid en wordt deze doffer. Je kunt collageen en elastine een beetje vergelijken met een visnet. Wanneer je ouder wordt en je huid verslapt, gaat het ‘visnet’ een beetje slaphangen, vallen er gaten in en hangen er draadjes los. Dit is natuurlijk iets wat we liever niet willen. We willen namelijk een stevige collageen- en elastineconstructie voor die stevige, vitale huid. Dat is wat we met bindweefselmassage kunnen bereiken.
Bindweefselmassage is een stevige massage van de lederhuid, waardoor de fibroblast wordt gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken. Ook andere systemen in de huid worden geactiveerd. Het aanmaken van collageen en elastine is een langzaam proces. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een diepe snijwond. Dit duurt ongeveer drie maanden voordat die echt goed genezen is. En zelfs lang daarna zie je nog dat de littekens veranderen en verbeteren. Er zijn verschillende types collageen. Het eerste type collageen dat wordt aangepakt bij een bindweefselmassage is stabiel na ongeveer 3 maanden. Natuurlijk verschilt dit per persoon want iedereen geneest immers anders.

Je kan bindweefselmassage heel goed vergelijken met het verbeteren van je lichamelijke conditie in de sportschool. Daarom wordt bindweefselmassage ook wel gymnastiek voor de huid genoemd. Tijdens het sporten zorg je namelijk voor gecontroleerde spierweefselschade. Het gevolg hiervan is het creëren van nieuw spierweefsel en het verbeteren van je lichamelijke conditie. Na 1 sportschoolbezoek zijn we helaas niet gelijk in topvorm en dat is helaas ook zo met bindweefselmassage. Bij Huid. maken we een persoonlijk huid.plan en bekijken we welk traject het beste bij jouw huid en wensen past.

Bindweefselmassage verbetert de stofwisseling en doorbloeding van de huid, wat resulteert in een stevigere, gladde en versoepelde huid. Door de intensieve bindweefselgrepen wordt het aangetaste bindweefsel hersteld (het aantal fibroblasten vermeerdert) en de bloedvaten worden verstevigd. Dit resulteert in huidvernieuwing en versteviging. Wij adviseren om wekelijks 1-2 keer de bindweefselmassage te ondergaan in een kuur van 6 tot 12 behandelingen. Wanneer je tevreden bent met het resultaat dat we bereikt hebben gaan we over op de onderhoudsbehandelingen. Deze onderhoudsbindweefselmassages combineren we meestal met de reguliere behandelingen. Een onderhoudsbehandeling eens in de vier weken is noodzakelijk om het behaalde resultaat vast te houden. Denk hierbij ook maar weer aan de sportschool. Als je eenmaal in shape bent is het helaas ook niet zo dat je niet meer hoeft te sporten.

Bij Huid. werken we met de revolutionaire hannah bindweefselmassage. Hannah is sinds 1979 pionier op het gebied van huidverbetering met haar eigen bindweefselmassage. Door de hannah bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Met de massage worden onder andere de volgende effecten bereikt:

 • Verbetering van de huidconditie
 • Stimulering van de huiddoorbloeding (bij een rokershuid)
 • Stressvermindering van de huid
 • Betere opname van de werkstoffen
 • Nieuwe aanmaak van collageen
 • Bevordering van de celdeling
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
 • Positieve invloed op de huidweerstand
 • Oplossen van afwijkingen in de talgafscheiding
 • Behandeling van cellulite en striae
 • Verminderen van littekens
 • Vermindering van acné
 • Preventief onderhoud voor alle huidtypen
 • Versteviging van de verslapte huid
 • Als voorbehandeling bij botox en/of fillers. Doordat de massage onderhuidse verklevingen oplost, kan de botox of filler makkelijker in de huid geïnjecteerd worden. Na de behandeling van botox en/of fillers mag er overigens twee weken geen massage gedaan worden

Bindweefselmassage kan van mild en ontspannen tot intensief worden uitgevoerd. Het is belangrijk om van tevoren je verwachtingen met onze huidspecialisten te bespreken. We hebben hierna een aantal punten opgesteld waarmee je bij aanvang van de behandeling rekening dient te houden:

 • Voor de behandeling dien je bepaalde richtlijnen in acht te nemen om een optimaal resultaat te verkrijgen en de kans op complicaties te verkleinen.
 • Voor een optimaal resultaat worden cups voor thuis aangeraden; deze moeten niet gebruikt worden gedurende 48 uur vóór de behandeling.
 • Voor de bindweefsel- en/of cuppingmassage van het gelaat worden producten met retinol of glycolzuur aangeraden voor een optimaal resultaat. Deze producten moeten gebruikt worden gedurende 24 uur vóór de behandeling.
 • Bij een milde bindweefselmassage is de kans klein, maar er is altijd een kans dat na de behandeling blauwe plekken, zwelling of roodheid kunnen optreden. Hou hier rekening mee bij het plannen van de behandelafspraak. Indien gewenst, mag de huid worden gecamoufleerd.
 • Je dient jouw huidspecialist naar waarheid te informeren over je gezondheid, medicijngebruik, allergieën en/of zwangerschap. Ook wanneer er zich wijzigingen voordoen in je gezondheidstoestand vragen wij dit tijdig aan ons te melden, in verband met de mogelijke invloeden hiervan op de behandeling.

Tijdens en na de behandeling kan je verwachten:

De huidtherapeut zal verschillende manuele grepen in combinatie met cups toepassen. Hou er rekening mee dat de behandeling wat gevoelig kan zijn. Er kan een scherpe pijn worden ervaren en/of je kunt daarvan gaan transpireren; dit is kenmerkend voor de bindweefsel- en cuppingmassage.

 • Het kan zijn dat je het benauwd krijgt, onrustig of misselijk wordt, of dat je hoofdpijn krijgt. Deze lichamelijke reactie kan mogelijk voortkomen. Het is daarom raadzaam om dit direct aan te geven aan je behandelaar, zodat deze reactie stopt.
 • Wij adviseren om 48 uur na de behandeling dagelijks thuis een serum of crème en de cup te gebruiken. De huidspecialist adviseert jou hoe je de cup het beste kunt gebruiken.
 • Om de bindweefsel- en cuppingmassage van het gezicht te ondersteunen, adviseren wij je om 48 uur na de behandeling de gezichtscup voor thuis te gebruiken.
 • Voor een betere opname van het product en voor een optimale cuppingmassage geven wij de voorkeur aan het gebruik van een product met een hoge concentratie aan antioxidanten.
 • Wij raden je aan om warmte en warmte-ontwikkelende behandelingen/activiteiten tot 24 uur na de behandeling te vermijden, zeker wanneer de huid nog roodheid/zwelling vertoont.
 • Het gebruik van retinol of glycolzuur voor het gelaat mag na 24 uur worden hervat.
 • Wij adviseren je om een glaasje water te drinken na de behandeling, zodat de vrijgekomen afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd.
 • Voor zover bekend treden er bij bindweefselmassages geen complicaties op. Indien je een complicatie als gevolg van de behandeling vermoedt, adviseren wij je om contact op te nemen via ons telefoonnummer 0252 347749 of 06 2525 3665

Afspraak maken