Ken je dat gevoel wanneer je in de spiegel kijkt en die rode wangen ziet, alsof ze altijd op het verkeerde moment oplichten?

Het is meer dan alleen een huidkwestie; het beïnvloedt je dagelijkse zelfvertrouwen. Die rode wangen brengen meer met zich mee dan alleen zichtbaar blozen. Het raakt een gevoelige snaar van onzekerheid. Het beïnvloedt hoe je je voelt wanneer je in een menigte staat of als alle ogen op jou gericht zijn.

Je wilt je niet laten tegenhouden door die rode wangen. Je wilt onbelemmerd stralen. Bij Huid. by Amanda begrijpen we de emotionele impact van rode wangen. Onze benadering gaat verder dan alleen de huid. We bieden niet zomaar een behandeling; we bieden een reis naar zelfvertrouwen en blij zijn met je huid. Onze op maat gemaakte huidbehandelingen zijn ontworpen om fysieke symptomen aan te pakken én tegelijkertijd jouw innerlijke zelfvertrouwen te herstellen. Laat jouw rode wangen geen spelbrekers meer zijn. Kies voor Huid. by Amanda en ontdek een stralende, zelfverzekerde versie van jezelf.

Dat pakken wij zo aan:

  1. Reserveer een vrijblijvend intakegesprek of een ‘Meet & Treat’.
  2. Ervaar onze Huid.Methode voor couperose of rosacea.
  3. Voel je weer zelfverzekerd met mooie blosjes.

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749

‘Huid. by Amanda’ gaat onze missie verder dan alleen behandelingen.”

Bij couperose is er sprake van verslapte haarvaatjes waarin het bloed blijft staan. Soms zie je een soort spinnetje, ook wel een ‘spider naevi’ genoemd. En soms gaat roodheid gepaard met kleine papels en pustels; kleine pukkeltjes gevuld met talg en/of een soort vocht. Rosacea is een chronische, niet besmettelijke ontsteking aan de haarvaatjes. Vaak zichtbaar in de vorm van een vlinder. Rosacea betekent eigenlijk ‘rood als een roos’. Couperose en rosacea ontstaan vaak op latere leeftijd en zijn bij ‘Huid. by Amanda’ goed behandelbaar. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek lichten wij met alle plezier de mogelijkheden toe voor jouw huid.

COUPEROSE- EN ROSACEABEHANDELING

“JOUW STRALENDE JIJ BEPAALT JOUW SCHOONHEID, NIET DE KLEUR VAN JE WANGEN”

Rosacea is prima te behandelen en onder controle te houden hoewel iemand met rosacea altijd gevoelig zal blijven voor dit ongemak. Met onze producten en behandelingen pakken we inflammatie en roodheid effectief aan en versterken we de huidbarrière. Zo weren we de invloeden van buitenaf en blijft jouw huid stralend.

Rosacea kent geen eenduidige oorzaak; er zijn wél diverse factoren die het ontstaan kunnen triggeren zoals temperatuurverschillen, zon, cosmetica, stress, geneesmiddelen, hormonen, gekruid voedsel en alcohol. Ook veranderingen in ons huidmilieu kunnen een trigger zijn. Rosacea begint vaak als een onschuldige roodheid op de wangen en/of neus en kan ook in ergere mate voorkomen met kenmerken als blijvende roodheid, papels, pustels en couperose.

Heb je alleen last van couperose, dan kunnen wij die behandelen door middel van onze Huid.Behandeling, de behandeling ‘huidoneffenheden verwijderen’ of met de IPL, afhankelijk van hoe de vaatjes eruitzien. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek lichten wij met alle plezier de beste mogelijkheden toe voor jouw huid.

Het beste behandelplan voor jouw huid

Veel kennis van de huid, couperose en rosacea

Een egale huid met mooie blosjes

Huid.Resultaat

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749

Demodexmijt en Rosacea

Onze huid is ons grootste orgaan. Zij beschermt ons onder andere tegen pathogenen, virussen en gifstoffen vanuit onze omgeving. Maar wist je ook dat er meer dan een triljoen bacteriën leven in en op ons lichaam? Ze leven daar over het algemeen vreedzaam samen met schimmels, gisten, parasieten en virussen.

Deze eencellige organismen noem je een microbe of micro-organisme. Een verzameling van verschillende microben en hun metabolieten (uitscheidingsproducten en dode celresten) vormen samen je microbioom. Ben je er nog want voor de volledigheid noemen we ook nog de microbiota; verschillende types micro-organismen die aanwezig zijn in een ecologische leefomgeving. Zo is er dus ook de huidmicrobiota; de types micro-organismen (microben) die aanwezig zijn in de ecologische leefomgeving van onze huid. Zo bestaat de darmmicrobiota uit types microben die aanwezig zijn in de ecologische leefomgeving van onze darmen. We spreken hierbij bewust niet van huidflora of darmflora omdat flora verwijst naar de plantenwereld. Microben zijn geen planten maar eencellige organismen.

Taken van gezonde huidmicrobiota zijn: het versterken van de huidbarrière,

  • het versterken van de huidbarrière
  • het in stand houden van een gezond ecosysteem op de huid en dus voorkomen van microbiële dysbiose
  • het versterken van de eerstelijnsafweer van de huid
  • het versterken van het immuunsysteem van de gastheer (bij jouw huidmicrobioom ben jij dus de gastheer)
  • het activeren van het immuunsysteem
  • aanmaken en/of stimuleren van microbiële peptiden (AMPs), communiceren met andere micro-organismen, zoals in de darmen, communiceren met het immuunsysteem
  • het leveren van een bijdrage aan een gezonde huidzuurgraad

De demodexmijt behoort tot de vaste bewoner van het humane huidmicrobioom. Dit betekent dat het een gezonde microbe is die aanwezig hoort te zijn op de huid. De demodexmijt komt voor in de haarfollikel en in de talgklieren en wordt verantwoordelijk gehouden voor het ontstaan van rosacea. Deze mijten voeden zich met sebum en cellulaire eiwitten van de gastheer. Ze worden vooral op de wangen gevonden en leven graag in een alkalisch milieu (PH >7).

Afspraak

Zelfverzekerd in je huid

Maak de beste afspraak voor jouw huid.

Afspraak maken

Liever even bellen? Dat kan op: 0252 347749