Bij couperose is er sprake van verslapte haarvaatjes waarin het bloed blijft staan. Soms zie je een soort spinnetje, ook wel een ‘spider naevi’ genoemd. En soms gaat roodheid gepaard met kleine papels en pustels; kleine pukkeltjes gevuld met talg en/of een soort vocht. Rosacea is een chronische, niet besmettelijke ontsteking aan de haarvaatjes. Vaak zichtbaar in de vorm van een vlinder. Rosacea betekent eigenlijk ‘rood als een roos’. Couperose en rosacea ontstaan vaak op latere leeftijd en zijn bij Huid. goed behandelbaar. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek lichten wij met alle plezier de mogelijkheden toe voor jouw huid.

Plan een vrijbljvend intakegesprek

Rosacea is prima te behandelen en onder controle te houden, maar iemand met rosacea zal hier altijd gevoelig voor blijven. Met onze producten en behandelingen zorgen we ervoor dat de inflammatie en roodheid worden aangepakt en de huidbarrière versterkt wordt. Zo weren we de invloeden van buitenaf en blijft jouw huid stralend.

Rosacea kent geen eenduidige oorzaak, maar er zijn wel diverse factoren die het ontstaan kunnen triggeren zoals temperatuurverschillen, zon, cosmetica, stress, geneesmiddelen, hormonen, gekruid voedsel en alcohol. Ook veranderingen in ons huidmilieu kunnen een trigger zijn. Rosacea begint vaak als een onschuldige roodheid op de wangen en/of neus, maar kan ook in ergere mate voorkomen met kenmerken als blijvende roodheid, papels, pustels en couperose.
Wanneer je alleen last hebt van couperose kunnen wij dit behandelen door middel van onze behandeling ‘huidoneffenheden verwijderen’ of met de IPL, afhankelijk van hoe de vaatjes eruitzien. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek lichten wij met alle plezier de mogelijkheden toe voor jouw huid.

Afspraak maken