Bij littekenbehandeling is het erg belangrijk om te weten om wat voor soort litteken het gaat. Hypotrofische littekens liggen dieper in de huid. Stimulatie van collageen is hier de oplossing. Hypertrofische littekens daarentegen zijn meer verheven en komen boven het huidoppervlak uit, waardoor we het teveel aan weefsel willen verminderen. En dan zijn er nog een aantal andere soorten. Ieder litteken vraagt om een eigen behandelaanpak met bijbehorende producten. Bij Huid. zetten we onder andere de LPG, littekentaping, peelings en microneedling in voor littekenbehandeling.

Plan een vrijbljvend intakegesprek

Een litteken ontstaat na een trauma. Dit kan zijn acne, verbranding of een ander soort beschadiging. Omdat elk litteken anders is, genezen ze ook allemaal anders. De ‘littekenleeftijd’ speelt een belangrijke rol. Een vers litteken is gemakkelijker te behandelen dan één die al enige tijd aanwezig is. Tóch behalen we aan een oud litteken ook eer.

Neem als voorbeeld een snijwond. De huid is dan meestal door meerdere lagen doorboord. Het genezen van de wond gaat dan door drie fases. Een goed genezingsproces duurt 12 tot 18 maanden waarin het litteken verbleekt, platter wordt en uiteindelijk vervaagt. Soms gebeurt dit niet en kan je last krijgen van het litteken, vervelend! Zo kan een litteken jeuken, groter worden, pijnlijk zijn, een rode of donkere kleur krijgen en je beperken in je bewegingsvrijheid. Of je stoort je gewoon aan het uiterlijk van het litteken of de littekens.

Klachten en oorzaken zijn per mens verschillend, zo ook de behandelmogelijkheden. Bij heel veel littekens zetten wij bij Huid. LPG-endermologie in om het litteken weer soepeler en mooier te krijgen. LPG is een veilige en pijnloze methode. Naast LPG-endermologie is het ook mogelijk om littekentaping, peelings en microneedling in te zetten. Welke techniek we gebruiken is afhankelijk van het litteken en jouw wensen. Samen bespreken we jouw wensen en het plan om jouw litteken tot een blij litteken te laten zijn.

Afspraak maken