Bij de eerste Huid.behandeling gaan we analyseren waar het pigment zich bevindt. Zodra we dat weten bepalen we welke producten en behandeling daarbij hoort. Na de eerste behandeling zal je direct al een verheldering van de huid zien.

Plan een vrijbljvend intakegesprek

Hyperpigmentatie betekent letterlijk een teveel aan pigment. Pigment wordt aangemaakt onder invloed van het MSH-hormoon (Melanocyte stimulating hormone). In de epidermis (opperhuid) liggen de melanocyten. Dit zijn de pigmentmakende cellen. Zij verspreiden de melanine (pigment) via hun tentakels tussen de cellen. Deze melaninekorrels gaan als een soort paraplu over de cel heen liggen, waardoor ons DNA in de cel beschermd wordt tegen UV-stralingen. Die bruine kleur is dus niet alleen bedoeld voor een mooi kleurtje, maar is er ook om je te beschermen. Doordat je niet direct heel bruin bent als je de zon ingaat is het dus belangrijk om je huid een beschermend handje te helpen en een goede zonbescherming te gebruiken.

Door te veel zon, hormooninvloeden of huidirritatie kan er meer pigment ontstaan, de zogenaamde hyperpigmentatie. De cel ‘loopt over’ van pigment. Dit kan in de vorm van pigmentvlekken, sproeten, ouderdomsvlekken (Lentigo solaris), PIH (Post-inflammatoire hyperpigmentatie) of een zwangerschapsmasker (melasma/ cholasma). Het teveel aan pigment kan zich epidermaal (in de opperhuid) bevinden en kan ook de dermis in ‘lekken’. In de dermis (lederhuid/2e huidlaag) hoort geen pigmentvorming te zijn. Wanneer er door bijvoorbeeld te veel blootstelling aan UV-stralen een gat in het basale membraan ontstaat (dat is de laag tussen de epidermis en de dermis), kan dit pigment in de dermis terechtkomen. Dit pigment noemen we dermaalpigment en is veel lastiger te behandelen. Gelukkig hebben wij bij Huid. daar een oplossing voor.

We starten onze behandelingen altijd met pHformula. De Mela-lijn van pHformula is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van hyperpigmentatie. Met onze MeLine-producten kunnen wij ook het dermale pigment behandelen. MeLine is hierin uniek! Door pHformula en MeLine te combineren in onze pigmenttrajecten behalen wij prachtige en blijvende resultaten. Al is het behandelen van pigment vaak een uitdaging die vraagt om geduld. Onze behaalde resultaten bewijzen dat dát het meer dan waard is.

Afspraak maken