Bindweefselmassage

Het nadeel van veel afvallen kan zijn dat je huid er vaak een stuk slapper van wordt. Wat eerst lekker werd ondersteund door een, laten we zeggen wintervacht, heeft nu net zoals die te grote broek ruimte over. Soms zie je het ook bij hele fanatieke sporters. Ze hebben een prachtig lijf, maar een gezicht dat 10 jaar ouder lijkt. Maarrr er is hoop! Er bestaat namelijk ook een sportschool voor je gezicht. Bindweefselmassage, ook wel huidverbeterende (bindweefsel) massage genoemd.

Wat gebeurt er met het bindweefsel?

Door te sporten maak je minuscuul kleine beschadigingen in je spieren. Je lichaam reageert hierop door nieuw spierweefsel aan te maken. Hetzelfde geldt voor bindweefsel. De intensieve bindweefselmassage die wordt gegeven maakt gecontroleerde weefselschade in het bindweefsel. Je ziet daar niks van. Hooguit een rood of klein blauwplekje. De fibroblasten die in je huid onder andere het collageen en elastine aanmaken, worden geactiveerd Er worden nieuwe collageen en elastine vezels gemaakt.
Helaas is het, net als bij het sporten, niet voldoende om 1 keer te gaan. Je moet dit meerdere keren herhalen om het goed aan te pakken. De aanmaak van elastine en collageen is een langzaam proces. Het duurt minimaal 3 tot 4 maanden voordat je resultaat ziet. Wij adviseren dan ook om een kuur te ondergaan waarbij je in de eerste periode minimaal 1 maal per week een bindweefselmassage ondergaat. Daarna kan worden afgebouwd al naar gelang het gewenste resultaat. Na de kuur is het belangrijk om de conditie van het bindweefsel te blijven onderhouden met een behandeling 1 keer per maand. Doe je dit niet dan zal, net zo als bij het sporten, het bindweefsel weer in conditie achteruitgaan.

Bindweefsel behandeling

Na 8 weken intensief bindweefsel massages te hebben gehad, ga je al zeker resultaat zien. Vaak verdwijnen de slaaprimpels op je decolleté het snelst. Je huid krijgt al meer volume en misschien merk je ook wel dat de algehele conditie van je huid aan het verbeteren is. Dat komt omdat ook het hyaluronzuur wordt gemaakt door de fibroblasten. Hyaluronzuur kan 300x zijn eigen gewicht aan vocht aan zich binden. De vochthuishouding van je huid wordt dus beter. En hoe beter je vochthuishouding, hoe beter voedingsstoffen kunnen worden opgenomen en vastgehouden. Je huid glanst meer én zal minder snel droogte lijntjes laten zien. Vergelijk je huid maar eens met een zeemleren lap (ook huid immers). Als die lap droog is, is hij dof en scheurt hij snel, maar is hij nat, dan glanst hij en scheurt hij een stuk moeilijker.
Een bindweefsel behandeling is een van mijn favoriete behandelingen om een huid mee te verbeteren. Eens in de maand combineer ik hem het liefst met een bij de huidconditie passende resurfacing peeling. Het resultaat is dan helemaal verbluffend. In mijn volgende blog kan je lezen waarom het gebruiken van goede en de juiste producten voor thuis zo belangrijk is.

Voordelen bindweefselmassage

Er zijn zoveel indicaties waarvoor een bindweefselmassage goed is. Een bindweefselmassage is aan te raden als voorbehandeling bij botox en/of fillers. Doordat de massage ervoor zorgt dat de onderhuidse verklevingen oplossen, kan de botox of filler makkelijker in de huid geïnjecteerd worden. Na de behandeling van botox en/of fillers mag er overigens twee weken geen massage gedaan worden.

 • Verbetering van de huidconditie
 • Stimulering van de doorbloeding van de huid (b.v. rokershuid)
 • Stressvermindering van de huid
 • Betere opname van de werkstoffen
 • Nieuwe aanmaak van collageen
 • Bevordering van de celdeling
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
 • Positieve invloed op de huidweerstand
 • Oplossen van afwijkingen in de talgafscheiding
 • Behandeling van cellulitis en striae
 • Verminderen van littekens
 • Vermindering van acné
 • Preventief voor alle huidtypen
 • Verstevigen van de slappe huid

Bindweefselmassage dé sportschool voor je huid!

Wat kost een bindweefselmassage behandeling?

De prijzen van de behandelingen vind je hier.

Nieuwsgierig geworden naar de andere gezichtsbehandelingen in onze schoonheidssalon?

Maak een afspraak

Bekijk de prijslijst

Bekijk de aanbiedingen