Kwaliteitsnormen Erna’s Beauty heeft zich gespecialiseerd op verschillende gebieden binnen schoonheidsverzorging. Binnen al onze specialisaties staan professionaliteit, kwaliteit en vakkennis hoog in het vaandel. Om de kwaliteit te waarborgen hebben we ons aangesloten bij een aantal brancheorganisaties:

 • ANBOS; brancheorganisatie voor schoonheidsverzorging 
 • ProVoet; brancheorganisatie voor pedicures
 • Procert; kwaliteitshandhaving pedicures middels het ‘ KwaliteitsRegister voor Pedicures’

Hieronder vind u meer informatie over deze brancheorganisaties.

ProCert

Waar staat ProCert voor?

ProCert is het kwaliteitsmerk voor de pedicure branche.
Hun doel is het inzichtelijk maken van de kwaliteit in de pedicurebranche. Dat bereiken we met het door ons ontwikkelde ‘KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP)’.

Pedicures die aan onze eisen voldoen kunnen zich registreren. Een geregistreerde pedicure beschikt over de benodigde diploma’s én is verplicht zich bij te scholen.

Lees hier meer over ProCert

Waar staat Provoet voor?

ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en behartigt de belangen van ongeveer 13.500 (aspirant) leden. ProVoet bevordert de kwaliteit en professionalisering van voetverzorging en het beroep pedicure in Nederland. De pedicures die bij ProVoet zijn aangesloten, staan voor kwaliteit en hygiëne. Deze pedicures zijn te herkennen aan het ProVoet-logo. http://www.provoet.nl

Wat wil Procert bereiken?

Het doel van Procert is het inzichtelijk maken van de kwaliteit in de pedicurebranche. Om dit te kunnen realiseren heeft Procert het ‘KwaliteitsRegister’ voor Pedicures (KRP)’ ontwikkeld. Dit register is een landelijk en open systeem waar gediplomeerde pedicures zich kunnen registreren, inclusief vermelding van behaalde zorgspecialisaties. Dit systeem is toegankelijk voor onder andere consument, zorgverzekeraar en medische professionals om gericht te zoeken naar een gekwalificeerde pedicure.

Wanneer u een pedicure bezoekt die geregistreerd staat in het KRP dan kunt u er zeker van zijn dat deze:

 • in het bezit is van het vakdiploma 
 • de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, Arbo en milieu naleeft. 
 • de branche ontwikkelde richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen naleeft
 • accreditatie punten behaalt door het volgen van bij- en nascholingen

Klik hier voor meer informatie over accreditatie punten

Vergoeding bij de zorgverzekeraar

Aangezien Erna’s Beauty is aangesloten bij ANBOS en Procert, zal uw zorgverzekeraar onze specialistische behandelingen (zoals elektrisch ontharen, acne, manuele lymfedrainage of pedicure behandelingen) geheel of gedeeltelijk vergoeden. Raadpleeg altijd uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Link naar dekking zorgverzekeraar 

Anbos

Waar is ANBOS?

ANBOS is de brancheorganisatie voor schoonheidsverzorging en staat voor professionaliteit, kwaliteit en vakkennis. ANBOS-schoonheidsspecialist geeft professioneel advies en is deskundig. Bij de gediplomeerde schoonheidsspecialist heeft u de garantie dat u in deskundige handen bent.

Wanneer u een schoonheidsspecialist bezoekt die lid is van ANBOS (te zien aan het ANBOS-schild dat aan de muur hangt), dan kunt u er zeker van zijn dat deze:

 • in het bezit is van het vakdiploma; 
 • rechtmatig gevestigd is; 
 • volgens de hygiënecode van de schoonheidsspecialist werkt;
 • vakgerelateerde workshops volgt.

Klik hier voor meer informatie