Gymnastiek voor de huid met bindweefselmassage

Om je uit te leggen waarom de bindweefselmassage behandeling een van de beste behandelingen is die er bestaat, begin ik met een klein lesje biologie.
De bovenste huidlaag heet de epidermis of opperhuid. De middelste huidlaag heet de dermis of lederhuid. De lederhuid geeft voedingstoffen door aan de opperhuid. De opperhuid bevat namelijk geen bloedvaten. In de lederhuid bevinden zich onder andere het collageen en elastine. Deze worden geproduceerd door de fibroblasten en zorgen voor stevigheid en elasticiteit.

Soms verliest de huid stevigheid

Wanneer je ouder wordt gaat de productie van collageen en elastine achteruit. Hierdoor verliest je huid haar stevigheid en wordt doffer. Je kan het collageen en elastine een beetje vergelijken met een visnet. Wanneer je ouder wordt en je huid verslapt, gaat het ‘visnet’ een beetje slap hangen, vallen er gaten in en hangen er draadjes los. Dit is natuurlijk iets wat we liever niet willen. We willen namelijk een stevige collageen en elastine constructie en dus die stevige vitale huid. En dat is wat wij met bindweefselmassage kunnen verbeteren.

Hoe werkt bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een stevige massage van de lederhuid, waardoor de fibroblast wordt getrickerd om nieuw collageen en elastine aan te maken. Ook andere systemen in de huid worden geactiveerd. Het aanmaken van collageen en elastine is een langzaam proces. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een diepe snijwond. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 maanden voordat dat echt goed genezen is. En zelfs lang daarna zie je nog dat de littekens veranderen en verbeteren.

Er zijn verschillende types collageen. Het eerste type collageen dat wordt aangepakt bij een bindweefselmassage is stabiel na ongeveer 3 maanden. Natuurlijk verschilt dit per persoon, iedereen geneest immers anders.

Verbeter je huid

Je kan bindweefselmassage heel goed vergelijken met het verbeteren van je lichamelijke conditie in de sportschool. Daarom wordt bindweefselmassage ook wel gymnastiek voor de huid genoemd. Tijdens het sporten zorg je namelijk voor gecontroleerde spierweefselschade. Het gevolg hiervan is het creëren van nieuw spierweefsel en het verbeteren van je lichamelijke conditie. Na 1 keer naar de sportschool gaan zijn we helaas niet meteen in topvorm en dat is helaas ook zo met bindweefsel massage. Wij plannen meestal elke week een bindweefselmassage van ongeveer 20 minuten in voor zo’n 12 weken. Dit verschilt per persoon. Iedereen heeft immers een andere huid en herstelproces.

Mocht het nodig zijn dan plannen we om de vier weken een uitgebreidere behandeling waarin we ook de huid goed reinigen en peelen.

Bij alle behandelingen bij Erna’s Beauty vanaf 50 minuten zit een bindweefselmassage inbegrepen.

Na 12 weken bekijken we samen het behaalde resultaat. Meestal besluiten we elke vier weken een onderhoudsbehandeling in te lassen. Dat kan een losse bindweefselmassage zijn of een uitgebreidere behandeling zoals hierboven beschreven. Een onderhoudsbehandeling eens in de vier weken is noodzakelijk om het behaalde resultaat vast te houden. Denk hierbij ook maar weer aan de sportschool. Als je eenmaal in shape bent is het helaas ook niet zo dat je niet meer hoeft te sporten.

15 x waarom Bindweefselmassage perfect is voor iedereen!

 • Verbetering van de huidconditie
 • Stimulering van de doorbloeding van de huid (b.v. rokershuid)
 • Stressvermindering van de huid
 • Betere opname van de werkstoffen
 • Nieuwe aanmaak van collageen
 • Bevordering van de celdeling
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
 • Positieve invloed op de huidweerstand
 • Oplossen van afwijkingen in de talgafscheiding
 • Behandeling van cellulitis en striae
 • Verminderen van littekens
 • Vermindering van acné
 • Preventief voor alle huidtypen
 • Verstevigen van de slappe huid
 • Bij botox en/of fillers. Doordat de massage ervoor zorgt dat de onderhuidse verklevingen oplossen, kan de botox of filler makkelijker in de huid geïnjecteerd worden. Na de behandeling van botox en/of fillers mag er overigens twee weken geen massage gedaan worden.

Nieuwsgierig geworden naar de andere gezichtsbehandelingen in onze schoonheidssalon?

Maak een afspraak

Bekijk de prijslijst

Bekijk de aanbiedingen